Logo_with_text
Afbeelding-van-Marco-Beukema-3
Beste belangstellende,

Terwijl we dit schrijven zijn in Kenia de Corona maatregelen gelukkig weer wat versoepeld en zijn de scholen alweer enkele maanden geopend voor onderwijs. Op dit moment hebben de kinderen echter kerstvakantie en gaan ze naar verwachting weer na de vakantie terug naar school voor een nieuw leerjaar. De sluiting van de scholen als gevolg van de lock-down heeft afgelopen jaar een duidelijke keerzijde gekend. Enkele meisjes zijn vertrokken naar de stad -of zwanger geraakt. De armoede nam toe en kinderen begonnen te zwerven en kwamen soms in aanraking met verkeerde invloeden. Toen na de zomer de scholen weer opengingen, kostte het tijd en moeite om iedereen weer in het klaslokaal te krijgen, maar zo voor de kerstvakantie leek het erop dat iedereen het ritme weer heeft te pakken en op de juiste weg is.

U heeft dit jaar minder frequent van ons vernomen, maar door corona en de lock-down was er ook minder (school-)nieuws te melden en was het minder makkelijk om alle kinderen te bereiken vanwege het niet door kunnen gaan van de workshops. Via deze weg ontvangt u toch een update van de ontwikkelingen in Kenia en we hopen u dit jaar frequenter te kunnen informeren.

Namens het bestuur en ons team in Kenia wensen we u een gezond en voorspoedig nieuwjaar!

Voedsel- en kerstpakketten

Stichting Mago heeft tijdens de lock-down in Kenia de Flame kinderen en gezinnen enorm geholpen door meerdere malen in voedselpakketten te voorzien. Wij zijn daar als Flame Foundation mee doorgegaan ook nu de scholen weer open zijn. Veel mensen zijn de afgelopen periode zonder werk komen zitten en er blijft ook de onzekerheid van nieuwe extra maatregelen en een lock-down. Zolang het nodig is, willen we de gezinnen extra steun bieden.

Daarnaast heeft Stichting Mago de gezinnen een kerstpakket gegeven (zie foto's). Een mooie actie waar we heel dankbaar voor zijn! In december was ons voedselpakket iets uitgebreider en feestelijker en in januari ontvangen de Flame kinderen naast de gebruikelijke schooluniformen een extra regenjas. Zo hopen we dat ze in Kenia, na een moeilijk jaar, het Kerstfeest ook een beetje feestelijk hebben kunnen vieren.
Meer afbeeldingen

In memoriam Laventa Kamede

In memoriam Laventa Kamede
Nog maar 4 maanden in het programma van de Flame Foundation en slechts 5 jaar oud, is plotseling overleden Laventa Kamede. Nadat ze maagklachten ontwikkelde die snel verslechterde hebben we samen met haar vader geprobeerd om de juiste zorg te krijgen, maar ondanks meerdere artsen te hebben bezocht is de juiste hulp spijtig genoeg niet op tijd gekomen.

We bidden voor de verdere familie en wensen hen sterkte om dit verlies een plek te geven. We hebben inmiddels een broer op kunnen nemen in het Flame programma om zo het gezin te blijven ondersteunen.

UPDATE ON EFFECTS OF COVID 19 PANDEMIC

UPDATE ON EFFECTS OF COVID 19 PANDEMIC
Vanuit Kenia ontvingen we een bijdrage over de impact van Corona in Kenya.

Like many other countries in the world, Kenya had been affected negatively by Covid 19 pandemic. Arrears affected include jobs, education, businesses, health, places of worship, burial and wedding ceremonies to mention just a few.

Many people have lost their lives and jobs due to corona virus. A few who are lucky can work from home or the office.

As a result of loss of jobs, many families cannot afford to buy food for everyday use. Hence it has caused a lot of disagreement between families.

Every Kenyan must wear a mask – something unaffordable by poor families. Sanitizing and keeping social distance in public places is mandatory.

In many counties caurfew has been lifted by the government in order to help contain the situation.

Many schools lack water and sanitizer for washing hands, and maintaining cleanliness.

If all Kenyans were able to obey all measures put in place by the government, the county would lose a few people to the corona virus pandemic.

But as things stand now the rate of death has reduced though it might accelerate during this political campaign season. The government is trying its best to contain the situation. Through the World Health Organization vaccinations against the pandemic are going on country wide.

Everyone for themselves and God for all of us.

We hope for thae best.

Greetings Sally

Gepimpt kantoor

Gepimpt kantoor
Het kantoor van Sally en Ruth is een beetje opgeknapt. Een lik verf met een Nederlands tintje. Ook zijn er kasten gemaakt om alle dossiers en documenten, die nu op planken stonden, in op te bergen. Hier het kantoor voor de opknapbeurt:
Meer afbeeldingen
Logo_with_text

Jacob Catsstraat 113
3881 XN Putten
Rekeningnr: NL53ABNA0619436271
KvK 32129817
info@flamefoundation.nl

facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet