Logo_with_text
junior kids chekombero
Terwijl de lente hier is begonnen en wij genieten van de zon, zijn er steeds vaker berichten in het nieuws over extreme droogte in de Hoorn van Afrika. (Een deel van) Kenia hoort hier ook bij. Samen met de sprinkhanenplaag van vorig jaar (april '21) zorgt dit voor de ergste hongersnood in jaren.
Hoewel de Flame Foundation in het westen en tropische deel van Kenia actief is, merken zij zeker de gevolgen. De voedselprijzen stijgen heel erg. We hebben er daarom voor gekozen om voorlopig nog even door te gaan met het uitdelen van de 'corona' voedselpakketten.

In deze nieuwsbrief 'examen basisschool' . De grote vakanties en examens zijn verschoven van december/januari naar nu. Dit jaar duurt dus langer door de lockdowns en volgend jaar korter, omdat ze de schooljaren weer naar normaal willen. Dus in december zijn er weer examens.

In augustus zijn er weer verkiezingen in Kenia. Altijd een spannende tijd met bijeenkomsten en een grotere kans op gewelddadigheden. We hopen op vreedzame en eerlijke verkiezingen.

Bestuur Flame Foundation

Examen basisschool

Zoals in Nederland de basisschool wordt afgerond met een Citotoets is het in Kenia gebruikelijk dat de basisschool wordt afgesloten met een examen. Ook dit jaar hadden we weer een flink aantal leerlingen in groep 8 en was het de beurt aan de volgende studenten om het examen af te leggen:
  • Nicolas Sangala
  • Eric Jiravoya
  • Faith Kalemera
  • Jackline Ingefu
  • Laventer Mkungu
  • Kally Adaji (special school)
  • Shaleen adamba
  • Cythia Ivosa
De examens hebben in maart plaatsgevonden en nu is het wachten op de resultaten. Een spannende periode voor de leerlingen want afhankelijk van de scores van deze examens wordt gekeken of en naar welke middelbare school zij kunnen. Wanneer alle resultaten binnen zijn zullen Sally en Ruth gaan kijken met de leerlingen wat de volgende school gaat worden en de inschrijving gaan regelen. We hopen voor alle bovenstaande leerlingen op een mooie passende vervolgstap en wensen hen alvast een hele fijne tijd toe op de middelbare school!

Niva een Keniaanse sponsor

Inmiddels hebben we tegen de 100 kinderen in ons programma en kunnen we deze kinderen zorg en onderwijs bieden. We zijn heel blij dat we als Flame Foundation ons steentje kunnen bijdragen voor deze kinderen en hen zicht op een goede toekomst kunnen geven.

Het ene kind presteert beter op school dan het andere kind. Dat is in Kenia niet anders dan in Nederland.

Niva Sagwa is een van de kinderen die ontzettend goed presteert op school. Hij is heel erg gemotiveerd en dat is ook te zien in zijn resultaten.

Niva is geselecteerd voor een sponsoring vanuit The Equity bank...
Meer lezen
Afgelopen maart hadden we een heus feestje in Kenia. Lodrick lukalaga is geslaagd voor zijn studie “Hotelmanagement en Catering” aan de polytechnic van Kisumu en is daarmee klaar met zijn opleiding. Een grote stap voor Lodrick die nu op zoek zal gaan naar een baan in het hotel- of restaurantwezen.

In 2009 is Lodrick bij ons in het programma van de Flame Foundation gekomen, destijds een jongetje van 12 jaar die in groep 5 van de basisschool zat. In de afgelopen jaren hebben we Lodrick zien opgroeien naar tiener en inmiddels jongeman die weet wat hij wil.

Lodrick komt uit een erg arm gezin en heeft het thuis niet makkelijk gehad. Ondanks de omstandigheden en de nodige tienerproblemen heeft hij doorgezet op school met dit mooie diploma als resultaat. We zijn erg trots op Lodrick en wensen hem een hele mooie toekomst!
Regenjassen

Regenjassen

Kinderen en jongeren in Nederland hebben de keus, trek ik een regenpak aan of zit ik de hele dag in natte kleren op school. De Flame kinderen hadden die keuze niet, omdat zij geen regenkleding hadden. In Kenia kan het vooral in het regenseizoen heel veel en hard regenen. Daarom hebben wij met succes een project gestart om regenkleding aan te schaffen voor onze kinderen. Met behulp van gedoneerd geld voor dit project hebben wij al onze kinderen blij kunnen maken met een regenjas. Nu kunnen zij ook droog op school komen.

Uitdelen uniformen

junior kids chekombero

Kast

De timmerman is bezig met het maken van de kast voor alle documenten van de kinderen in het opgeknapte kantoor.
timmerman kast kantoor

Kleermaker

Maat voor uniform en regenjas wordt opgenomen.
opmeten uniform

Sharon

Sharon is begonnen aan de catering opleiding van de deaf polytechnic school.
catering deaf polytechnic
Logo_with_text

Jacob Catsstraat 113
3881 XN Putten
Rekeningnr: NL53ABNA0619436271
KvK 32129817
info@flamefoundation.nl

facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet