Logo_with_text
kerstpakketten myp 2022 gabriel
Hier weer een nieuwsbrief voor alle sponsoren en geïnteresseerden van de Flame Foundation.

We hebben een kort schooljaar gehad in Kenia. Door de corona pandemie en de lockdowns is het vorige schooljaar verlengd t/m maart. In mei is het nieuwe schooljaar begonnen, maar om de start en afronding van de schooljaren weer gelijk te laten lopen met de kalenderjaren, is dit jaar verkort. Begin december hebben de examens van groep 8 van de basisschool en klas 4 van de middelbare school plaatsgevonden. De eerste resultaten komen inmiddels binnen en naar verwachting zullen alle resultaten eind januari bekend zijn. Een aantal leerlingen hebben inmiddels al een plekje op de middelbare school bemachtigd terwijl sommige anderen nog even moeten afwachten wat gaat lukken qua vervolgopleiding. Een spannende tijd voor de leerlingen!

Voor een aantal jongeren stopt nu het Flame programma. Succesvol, geslaagd en sommigen zelfs al aan een baan! Daarnaast zijn een aantal jongeren uit het speciaal onderwijs is gestopt, omdat er voor hen geen vervolgonderwijs of opvang meer mogelijk is. Alle kinderen die stoppen krijgen een certificaat van de Flame Foundation en een passend cadeau om ze een zetje in de rug mee te geven. De kinderen vanuit speciaal onderwijs hebben we, met dank aan een aantal giften, zelfs een koe mee kunnen geven. In deze nieuwsbrief willen we een aantal jongeren even in de schijnwerpers zetten waar we met gepaste trots afscheid van hebben genomen.

De meeste sponsoren hebben recentelijk informatie van hun sponsorkind ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, hebben wij nog geen informatie uit Kenia gehad of is het om een andere reden (nog) niet verstuurd. Mocht u hier vragen over hebben kunt u altijd mailen naar: info@flamefoundation.nl.

Flame programma afgerond

Bonface Mwege

Bonface
Bonface is in 2011 in het programma gekomen. Destijds zat hij in klas 5 van de basisschool. Hij is de jongste in het gezin met 10 kinderen. Op het moment dat Bonface in het programma komt, zijn net zijn vader en oudste broer overleden. Bonface is vanaf het begin een zeer gemotiveerde en hardwerkende jongen. Hij doet goed zijn best en na de basisschool en middelbare school kiest hij ervoor om een lerarenopleiding te doen. Ook hier laat hij zien dat hij hard werkt en met veel plezier zijn stages en opleiding volgt. Inmiddels is hij geslaagd voor zijn studie leraar basisschool en kunnen we zelfs met trots vertellen dat hij al een baan heeft gevonden als hoofdleraar van een kleine basisschool! Bonface heeft in de periode dat hij bij ons in het programma zat laten zien dat hij is opgegroeid van leergierig jongetje tot hardwerkende jonge man. Hij is erg dankbaar dat hij met ondersteuning van de Flame Foundation zijn droom heeft kunnen waarmaken om leraar te worden.

Walter Mudida

Walter is in 2011 in het programma gekomen. Hij was destijds al 16 en zat in klas 5 van de basisschool. Aangezien hij pas op late leeftijd naar school kon gaan en hij daarnaast veel moeite had met leren (is blijven zitten) zat hij op zijn 20e nog steeds op de basisschool. Dit was voor hem erg moeilijk en hij spijbelde veel. Na veel counselinggesprekken is uiteindelijk besloten dat hij naar een technische school zou gaan om daar een vak te leren. Walter heeft ervoor gekozen om de opleiding tot lasser te doen. Het praktijkonderwijs met klasgenoten van zijn eigen leeftijd paste veel beter bij hem en inmiddels heeft hij zijn opleiding tot lasser afgemaakt. We zijn trots op hem dat hij ondanks alle moeilijkheden toch heeft doorgezet en hopen dat hij snel een baan gaat vinden. Walter zal nog een passend cadeau ontvangen om hem een beetje op weg te helpen.

Collins Musonye

Collins neemt al sinds 2009 deel aan het programma van de Flame Foundation. Het is een jongen met het syndroom van down. Sinds zijn start bij de Flame foundation is hij naar een special school (kostschool voor kinderen met een verstandelijke beperking) gegaan. Inmiddels is hij hier te oud voor en is er helaas geen goed vervolg meer voor hem. In Kenia bestaat helaas geen dagbesteding dus het was best even zoeken wat een goede oplossing voor hem zou zijn. Inmiddels hebben we besloten hem een koe te geven waar hij voor kan gaan zorgen. Het idee is dat de koe snel een kalfje gaat krijgen die verkocht kan worden waarna de koe ook melk gaat geven. Zijn moeder gaat hem helpen voor de koe te zorgen. Collins is heel trots op zijn koe en we hopen dat dit hem een beetje gaat helpen in zijn onderhoud te voorzien.

Voedselpakketten

Door corona zaten de kinderen een paar keer thuis in een lockdown. Ook caretakers hadden niet altijd werk. Stichting Mago heeft een half jaar voedselpakketten geschonken voor de flame gezinnen als noodhulp en wij zijn daar het afgelopen jaar mee door gegaan.

De voedselpakketten die we tijdens de lockdowns hebben uitgedeeld, zijn ook daarna nog uitgedeeld, omdat we uit Kenia hoorden dat er nog veel verzorgers zonder werk zaten en de voedselprijzen erg omhoog zijn gegaan. Eind van het jaar zijn we met het uitdelen van de voedselpakketten gestopt. De kinderen gaan weer naar school en krijgen daar hun maaltijd. Als afsluiting kregen alle gezinnen in december een driedubbel groot voedselpakket: het laatste voedselpakket van ons, het kerstpakket en een aanvullend pakket door stichting Mago.
Logo_with_text

Jacob Catsstraat 113
3881 XN Putten
Rekeningnr: NL53ABNA0619436271
KvK 32129817
info@flamefoundation.nl

facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet