101

We hebben alweer 101 kinderen in het programma! Heel erg mooi! We zijn heel erg blij en dankbaar met u/jullie als sponsor en dat we zoveel kinderen kunnen helpen. Er is natuurlijk ook verloop onder de kinderen. November en december zijn er weer examens. Leerlingen die examen doen voor een beroep, zullen daarna in principe uit het programma gaan, waarna ze hopelijk werk kunnen vinden en in hun eigen onderhoud voorzien. Zo kunnen ze een voorbeeld zijn voor de nieuwe kinderen die in hun plaats in het programma komen.
In deze nieuwsbrief ook een foto van iemand die vorig jaar uit programma is gegaan en op de workshop vertelt wat de Flame Foundation voor hem heeft betekent en zo hopelijk een voorbeeld mag zijn.

De inflatie blijft ook in Kenia toenemen. De families waren dan ook dankbaar en blij met het voedselpakket dat ze deze zomer van de stichting Mago hebben gekregen. Eind van het jaar zullen we ze ook weer iets extra's geven als een soort kerstpakket. Naast de ondersteuning van onze kinderen worden hiermee ook de gezinnen een beetje geholpen.

Ex-Flame kinderen op workshop

Op de foto staat Lodrick, die afgelopen jaar uit programma is gegaan. Hij vertelt op de workshop wat de Flame Foundation voor hem heeft betekend. We nodigen sinds dit jaar ex-flame kinderen uit om hun succesverhaal te vertellen en de huidige flame kids te motiveren hun best te doen op school en betrokken te blijven bij de Flame Foundation.

De aanwezigen lijken geïnteresseerd.

Flame Fact

Afgelopen tijd zijn er weer een aantal nieuwe kinderen in ons programma opgenomen.
Inmiddels zijn er al 101 kinderen die we kunnen helpen doormiddel van uw sponsorhulp. Hieronder stellen we een paar van onze nieuwe kinderen aan u voor.
Sharlene Vukusi
Als eerste Sharlene. Een meisje van 9 jaar.
Ze gaat naar Cheombero Primary school.
Sharlene komt uit een erg arm gezin. Moeder probeert werk te vinden maar dit gaat erg moeizaam. Samen met oma proberen ze op de been te blijven en voldoende voedsel te hebben voor het gezin.
Ze mag nu deelnemen in ons programma en hoopt in de toekomst verpleegster te kunnen worden
Princes Kagega
Ook sinds kort in ons programma is Princes. Een meisje van 7 jaar oud. Ze werd geboren met gehoorproblemen. Ze gaat naar de Chekombero Speciale School voor slechthorenden en doven.
Princes woont bij haar overgrootouders. Haar oom probeert de zorg voor haar en zijn gezin op zich te nemen maar dit is niet makkelijk.
Prinses hoopt dat het haar lukt om leraar worden.
Samuel j Mongoi
Sinds oktober mag ook Samuel deelnemen aan het Flame programma. Samuel is 9 jaar oud. Hij gaat naar de Chekombero Primary school.
Hij woont met zijn ouders en jonger broertje. Zijn ouders werken allebei op boerderijen van andere mensen waar ze theeplukken. Dit is zwaar werk en kost hen veel moeite om het gezin te kunnen onderhouden.
Hij wil heel graag chauffeur worden. Hopelijk kan hij zijn droom waarmaken.
We hopen dat deze kinderen, samen met alle andere Flamekinderen, een hoopvolle toekomst tegemoet gaan. Waarin ze voor zichzelf kunnen zorgen en hun droom kunnen waarmaken.

Een nieuw dak voor het huis van Nicholas

Recent is een sponsor op eigen gelegenheid afgereisd naar Kenia om daar een mooie reis te maken en daar Nicholas te bezoeken. Nicholas zit sinds 2018 in ons programma en hij had toen acute medische zorg nodig. Hij had namelijk een zeer vervelende beenwond. Gelukkig is hij goed behandeld en de wond mooi genezen.

De thuissituatie van Nicholas is zeer primitief en dat bleek ook bij het bezoek bij hem thuis. Het dak was in een erbarmelijke staat en lekte op veel plekken. Gelukkig heeft deze sponsor direct een noodoplossing geregeld door een zeil over het dak te spannen. Samen met het team in Kenia is men toen begonnen aan het permanente herstel van het dak. Nu, een aantal maanden later, zit er een nieuw dak op het huis en woont het gezin gelukkig weer droog. We zijn deze sponsor zeer dankbaar voor deze mooie bijdrage.
Logo_with_text

Jacob Catsstraat 113
3881 XN Putten
Rekeningnr: NL53ABNA0619436271
KvK 32129817
info@flamefoundation.nl

facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet