Logo_with_text
Klas-8-nov20201-2

Zomer 2021

In Nederland is het inmiddels volop zomer, de bomen staan weer in blad en het zonnetje laat zich van zijn goede kant zien. We kruipen in deze periode ook langzaam maar zeker uit de "winterslaap" waarin we ons bevonden door de coronamaatregelen. Vaccinaties zijn in volle gang, de avondklok is opgeheven, we mogen weer wat bezoek ontvangen, de terrassen zijn open en langzaam maar zeker wordt het leven steeds meer "normaal".

In Kenia is de situatie helaas nog heel anders. Vaccineren is lang niet voor iedereen weggelegd. Er is een start gemaakt en op het moment van schrijven (juli 2021) is 1,8 procent van de bevolking ingeënt. De vaccins waren echter al snel op en het is wachten tot er weer meer geleverd gaat worden. Daarnaast is het wantrouwen tegen de vaccins groot. Vanwege de maatregelen blijft het moeilijk voor de kostwinners om bij anderen te werken waardoor veel gezinnen nog meer moeite hebben om rond te komen dan normaal. Vanwege deze moeilijke situatie hebben we vanuit de Flame Foundation besloten voorlopig door te gaan met het distribueren van de voedselpakketten. Dit is de afgelopen periode zeer op prijs gesteld met name ook omdat door de sluiting van de scholen de kinderen tussen de middag ook geen maaltijd op school kregen.

Gelukkig zijn inmiddels de scholen weer open. In deze nieuwsbrief kunt u meer lezen over de examens die zijn geweest en de stappen die worden gemaakt naar het vervolgonderwijs. Ondanks dat de kinderen veel school gemist hebben het afgelopen jaar zijn er gelukkig veel die een nieuwe stap kunnen gaan zetten naar de middelbare of hogere school.
Flame Fact 2021 - Tabitha

Gedreven student

Patrick Mageso wordt al geruime tijd ondersteund vanuit de Flame Foundation. Hij is een zeer gemotiveerde student. Ondanks zijn achtergrond en erbarmelijke omstandigheden waarin hij is opgegroeid, volgt hij nu een studie aan de Universiteit. Onlangs is hij begonnen met zijn stage in Mombasa. Hij zal de komende maanden hier zijn praktijkstage als Docent wiskunde/wetenschap gaan uitvoeren. Patrick hoopt dit jaar zijn studie af te ronden. Helaas heeft hij in verband met Covid19 wel wat vertraging opgelopen. We wensen hem heel veel succes met zijn stage!

image (1)
image (2)

Examenkandidaten

sharon anyona
Er waren de laatste periode verschillende Flame kinderen en -jongeren die hun examens hebben gemaakt 😊. De volgende 12 kinderen hebben klas acht van de basisschool afgerond;

Niva Sagwa
Gilbert Nyguya
Trizah Shitambanga
Jacquince Inziria
Bryson Musalia
Juliet Kamonya
Emmanuel Israel
Brindan Lidiji
Lincey Malongo
Levis Imbayi
Dominic Idah
Yvonne Kavugwi


Ook zijn er 4 studenten die hun high school (middelbaar onderwijs) hebben afgerond;
Sharon Anyona (zie foto)
Veronicah Minayo
Brian Ganule
Charity Imali


En de volgende 2 studenten hebben hun opleidingen aan het College afgerond;
Bonface Mwege
Lodrick Lukalaga
Zowel het Keniase Team als wij van het bestuur van Flame Foundation zijn erg trots op deze prestaties! En wensen deze kinderen en jongeren veel succes en plezier bij hun vervolgstappen 😊.

Logo_with_text

Jacob Catsstraat 113
3881 XN Putten
Rekeningnr: NL53ABNA0619436271
KvK 32129817
info@flamefoundation.nl

facebook