Logo_with_text
Workshop

Social distancing

Op dit moment zitten veel van ons noodgedwongen thuis. Afstand houden van de mensen om wie we geven en in het openbaar, social distancing. Het corona virus heeft een enorme impact op ons dagelijks leven en dat geldt voor Kenia, waar de kinderen op dit moment ook niet naar school gaan. Maar afstand houden is daar wel lastiger als je allemaal op dezelfde plek water haalt waar het zo druk bevolkt is. Ook handhygiëne is een lastige zaak wanneer je geen stromend water hebt. Spannend hoe dit zich in Kenia gaat ontwikkelen. Daarnaast heeft Kenia ook nog te maken met een sprinkhanenplaag. In deze nieuwsbrief meer hierover.

Naast dit zorgelijke nieuws hebben we gelukkig ook wat leuke nieuwsberichten voor u.
We hopen en bidden dat u en de mensen in Kenia deze tijd goed doorstaan. Zie om naar de mensen om u heen!
IMG-20200324-WA0003

Coronavirus

Coronavirus
Het coronavirus heeft ook Kenia bereikt. Het lijkt te zijn begonnen bij een priester die in Italië is geweest en vervolgens door Kenia is gereisd. Op 30 maart ontvingen we bericht van Sally en Ruth dat de meeste gevallen in Nairobi en aan de kust zijn. Maar toen waren het 52 corona gevallen en op internet is te zien dat er op 8 april al 172 mensen positief getest zijn en 6 mensen zijn overleden. Net als in Europa verspreid het Virus zich in Kenia dus ook snel.

In Kenia worden soortgelijke maatregelen genomen als in Nederland, waardoor al onze sponsorkinderen op dit moment niet naar school gaan. Ook al zijn er in de buurt geen corona gevallen bekend (maar dat kan tijdens dit schrijven al weer veranderd zijn) is het zorgelijk: hoe doe je aan social distancing, is dat niet onmogelijk? Hygiëne maatregelen zijn een stuk moeilijker te realiseren en de ziekenhuizen zijn bij lange na niet zo goed uitgerust als wij in het westen gewend zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de sloppenwijken van Nairobi of al die andere dichtbevolkte plekken in Afrika.

Een ander bijkomend probleem is dat de kinderen nu niet naar school gaan en dus ook geen eten krijgen op school. Verzorgers mogen of kunnen niet altijd hun werk doen, waardoor er gezinnen zijn die te weinig voedsel hebben. We hebben besloten om de gezinnen een voedselpakket te geven.

Ook de workshop in april gaan niet door en ook alle groepsactiviteiten zoals sportdagen, mary-go-around, ed. zetten we even stil.

Sally en Ruth zullen zich aan de regels vanuit de overheid houden en ondertussen proberen de gezinnen zoveel mogelijk te ondersteunen.

Sprinkhanenplaag

Sprinkhanenplaag
De sprinkhanenplaag in Oost-Afrika heeft ook het oosten van Kenia bereikt. Als u het nieuws hierover gemist heeft, kunt u dat hier nog eens teruglezen.

Sally geeft aan dat zij er Vihiga County gelukkig geen last van hebben, omdat het daar meer regent, en sprinkhanen daar niet van houden. Het is natuurlijk afwachten hoe deze plaag zich ontwikkelt, wat de gevolgen zijn voor de voedselvoorziening in heel Oost-Afrika en daarmee samenhangende voedselprijzen.

Nieuws van Facebook

Ook op Facebook plaatsen we af en toe een nieuwsbericht. U hoeft hier geen facebook account voor te hebben om ze te bekijken. klik hier of op de Facebook links in de nieuwsbrief of website. Hier de laatste 2 berichten:
IMG-20200222-WA0001
IMG-20200222-WA0009
Sportdag

En weer een geslaagde sportdag met de Flame Foundation gehad. Bedankt team Kenya voor het organiseren!
IMG-20200222-WA0012
Middelbare school

Nieuw fase gestart! Onze Flame leerlingen Fancy, Unitah en Brightone zijn inmiddels gestart op de middelbare school "Kapsambo". Veel succes en plezier!
IMG-20200122-WA0005

Quin en zwanger

Tirza is eind januari bevallen van haar zoon Quin. Het gaat goed met moeder en kind. Geniet van elkaar!

Bert en Hester verwachten ook op elk moment hun derde kind. Spannend en succes met de bevalling!

Beide dames zijn tijdelijk gestopt met de Flame en hopen later 2020 weer aan te sluiten.
IMG-20200324-WA0007
Logo_with_text

Jacob Catsstraat 113
3881 XN Putten
Rekeningnr: NL53ABNA0619436271
KvK 32129817
info@flamefoundation.nl

facebook