senior kids trip 2018 2
Logo_with_text
De zomervakantie is voor veel kinderen begonnen. Een tijd van uitrusten, nieuwe plannen maken of even naar een andere omgeving. Als jullie vakantie hebben, een fijne tijd gewenst!

Nog net voor mijn vakantie een nieuwsbrief van ons om te laten weten waar we mee bezig zijn. Sommige dingen zijn net begonnen die komen in de volgende nieuwsbrieven terug. Veel leesplezier.

Cookers

In ons land worden al weer een tijdje nieuwe woningen gebouwd zonder gasaansluiting en is men gewend geraakt om niet meer op een gasfornuis te koken maar op elektrisch of inductie. Een andere manier van koken die soms wat gewenning vraagt. Ook in Kenia zal binnenkort in een aantal huishoudens anders worden gekookt.
Traditioneel wordt in Kenia en andere delen van Afrika gekookt op een vuurtje dat wordt gemaakt tussen drie grote keien. Op die keien wordt een pan geplaatst, vaak met ugali, en tussen de stenen door worden takken gestoken om het vuur brandend te houden. Niet alleen gaat veel energie verloren op deze manier, maar ook komt er veel schadelijke rook vrij.

Meer lezen

Flame Fact - Chrispus Khayesi

Chrispus zit al vanaf het begin van de Flame Foundation in het programma en is een van de kinderen waar we mee gestart zijn. Hij is in de loop van de tijd veranderd van klein jongetje naar jongeman van 19 jaar oud. Chrispus heeft al die tijd op een speciale school gezeten vanwege zijn verstandelijke beperking waar het afgelopen jaar de diagnose autisme bij is gekomen. Om Chrispus beter te kunnen ondersteunen heeft hij een paar maanden geleden de overgestap gemaakt naar een " Special School" voor jongeren waar vaardigheden aangeleerd worden. Chrispus is gestart met de timmeropleiding waar hij de meeste interesse voor leek te hebben. In de loop van de tijd zal gekeken worden of dit goed bij het past of dat hij een andere vaardigheid kan leren.
Tijdens de schoolvakanties wordt hij opgevangen door zijn oom aangezien zijn beide ouders zijn overleden. Chrispus heeft nog een zusje en broertje van 16 en 13 jaar oud die beiden onder behandeling zijn voor HIV en die ook bij oom verblijven. In de toekomst hopen Chrispus en zijn broer en zus samen te kunnen wonen op het stukje land dat ze geerfd hebben van hun ouders.
Crispus

Spaaractie van de Ger.kerk in Putten

Tijdens de 40-dagentijd heeft de Gereformeerde kerk in putten een jaarlijkse spaaractie georganiseerd. De leden van de kerk konden een door boekwinkels geschonken schooletui meenemen en tijdens de 40-dagenperiode vasten en sparen voor het goede doel. Dit jaar was de opbrengst hiervan voor de Flame Foundation. Dit jaar is het prachtig bedrag van€2932,22 opgehaald!
Dit is een geweldig bedrag wat we zeker goed kunnen gebruiken voor onze flame kinderen. We gaan met de opbrengst van deze actie o.a. schoolspullen en schoolboeken kopen voor de kinderen. Ook willen we kijken of we solarlampen kunnen aanschaffen voor de gezinnen, zodat het gezin ’s avonds licht heeft en de kinderen huiswerk kunnen maken. Ook de etuis mochten we houden en inmiddels zijn er al een aantal etuis in Kenia aangekomen en hopelijk kunnen ze snel aan de kinderen worden uitgedeeld.
Kortom met dit geweldige initiatief en prachtige bedrag zijn we ontzettend blij en kunnen we weer een heleboel mooie, nieuwe dingen gaan doen waarbij we onze flame kinderen kunnen helpen.
Gerco hoopt 30 september naar Kenia te gaan. Hij heeft niet veel bagageruimte meer, maar een brief o.i.d. voor uw sponsorkind past er vaak nog wel bij. Lever die dan tijdig in.
Logo_with_text

Jacob Catsstraat 113
3881 XN Putten
Rekeningnr: NL53ABNA0619436271
KvK 32129817
info@flamefoundation.nl

facebook