Bezoek Wentzo

In de laatste week van maart is een groep van 14 collega’s afgereisd naar Kenia om daar gezamenlijk een aantal projecten uit te voeren. Deze medewerkers, allen werkzaam bij Wentzo Wireless uit Garderen, zijn sinds september 2017 bezig geweest met de voorbereiding voor deze reis en de projecten die men daar wilde gaan doen. Vrijwel niemand was ooit in Kenia of ├╝berhaupt Afrika geweest en dan is het best spannend om af te reizen naar de evenaar om daar zij aan zij met een local te bouwen aan een project. Met behoorlijke ambities en een gezonde inzet is in die week veel werk verzet waarbij het succes van de projecten ook toe te schrijven valt aan de fantastische samenwerking tussen de collega’s van Wentzo en de Kenianen. Want zonder die samenwerking waren deze projecten nooit allemaal geslaagd. Al maanden voorafgaand aan de reis was er intensief contact en eenmaal op locatie werd dan ook een vliegende start doorgemaakt.
Voor het Flame kind Brighton Lumanyes is een nieuw huisje gebouwd. Dit gezin woonde in een heel typisch Afrikaans, maar vooral erg klein, huisje. Samen met de vrouwen uit de buurt hebben meerdere Wentzo medewerkers hier samen gebouwd aan een nieuw huis. Ook volgens de traditionele Afrikaanse bouw, maar nu met meerdere ruimtes en een goed dak. Vele collega’s hadden nog nooit gewerkt in de bouw, laat staan een huis “metselen” met klei. Een bijzondere ervaring.
Met de studenten van de Mago Youth Polytechnic is een sportdag georganiseerd die eindigde in een voetbal wedstrijd tussen team Kenia en team Nederland. Uiteindelijk heeft het Keniaanse team met penalty’s het Nederlandse team verslagen, maar dit mocht de pret van deze geslaagde dag niet drukken.
Verschillende collega’s hebben een tweetal workshops gegeven betreft ondernemerschap, er is een nieuw (WiFi) aangelegd op de Mago Youth Polytechnich (www.helpkenia.nl) en hebben een aantal collega’s van de administratieve afdeling van Wentzo Sally en Ruth geholpen bij het verbeteren van hun administratie.
Er is veel werk verzet in zeer beperkte tijd en terugkijkend naar deze geslaagde week is het toch bijzonder om gezamenlijk tot deze mooie resultaten te komen, ondanks de cultuurverschillen en de grote afstand. Een geslaagde reis, met wie weet een vervolg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_7652Wentzo goes Kenia - bibliotheek