Coronavirus

Het coronavirus heeft ook Kenia bereikt. Het lijkt te zijn begonnen bij een priester die in Italiƫ is geweest en vervolgens door Kenia is gereisd. Op 30 maart ontvingen we bericht van Sally en Ruth dat de meeste gevallen in Nairobi en aan de kust zijn. Maar toen waren het 52 corona gevallen en op internet is te zien dat er op 8 april al 172 mensen positief getest zijn en 6 mensen zijn overleden. Net als in Europa verspreid het Virus zich in Kenia dus ook snel.

In Kenia worden soortgelijke maatregelen genomen als in Nederland, waardoor al onze sponsorkinderen op dit moment niet naar school gaan. Ook al zijn er in de buurt geen corona gevallen bekend (maar dat kan tijdens dit schrijven al weer veranderd zijn) is het zorgelijk: hoe doe je aan social distancing, is dat niet onmogelijk? Hygiƫne maatregelen zijn een stuk moeilijker te realiseren en de ziekenhuizen zijn bij lange na niet zo goed uitgerust als wij in het westen gewend zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de sloppenwijken van Nairobi of al die andere dichtbevolkte plekken in Afrika.

Een ander bijkomend probleem is dat de kinderen nu niet naar school gaan en dus ook geen eten krijgen op school. Verzorgers mogen of kunnen niet altijd hun werk doen, waardoor er gezinnen zijn die te weinig voedsel hebben. We hebben besloten om de gezinnen een voedselpakket te geven.

Ook de workshop in april gaan niet door en ook alle groepsactiviteiten zoals sportdagen, mary-go-around, ed. zetten we even stil.

Sally en Ruth zullen zich aan de regels vanuit de overheid houden en ondertussen proberen de gezinnen zoveel mogelijk te ondersteunen.