Flame programma afgerond

De afgelopen periode zijn er een aantal jongeren die uit de Flame Foundation zijn gegaan nadat ze succesvol hun opleiding hebben afgerond. Met trots willen we hier een aantal in de schijnwerpers zetten:

Bonface Mwege

Bonface is in 2011 in het programma gekomen. Destijds zat hij in klas 5 van de basisschool. Hij is de jongste in het gezin met 10 kinderen. Op het moment dat Bonface in het programma komt, zijn net zijn vader en oudste broer overleden. Bonface is vanaf het begin een zeer gemotiveerde en hardwerkende jongen. Hij doet goed zijn best en na de basisschool en middelbare school kiest hij ervoor om een lerarenopleiding te doen. Ook hier laat hij zien dat hij hard werkt en met veel plezier zijn stages en opleiding volgt. Inmiddels is hij geslaagd voor zijn studie leraar basisschool en kunnen we zelfs met trots vertellen dat hij al een baan heeft gevonden als hoofdleraar van een kleine basisschool! Bonface heeft in de periode dat hij bij ons in het programma zat laten zien dat hij is opgegroeid van leergierig jongetje tot hardwerkende jonge man. Hij is erg dankbaar dat hij met ondersteuning van de Flame Foundation zijn droom heeft kunnen waarmaken om leraar te worden.

Walter Mudida

Walter is in 2011 in het programma gekomen. Hij was destijds al 16 en zat in klas 5 van de basisschool. Aangezien hij pas op late leeftijd naar school kon gaan en hij daarnaast veel moeite had met leren (is blijven zitten) zat hij op zijn 20e nog steeds op de basisschool. Dit was voor hem erg moeilijk en hij spijbelde veel. Na veel counselinggesprekken is uiteindelijk besloten dat hij naar een technische school zou gaan om daar een vak te leren. Walter heeft ervoor gekozen om de opleiding tot lasser te doen. Het praktijkonderwijs met klasgenoten van zijn eigen leeftijd paste veel beter bij hem en inmiddels heeft hij zijn opleiding tot lasser afgemaakt. We zijn trots op hem dat hij ondanks alle moeilijkheden toch heeft doorgezet en hopen dat hij snel een baan gaat vinden. Walter zal nog een passend cadeau ontvangen om hem een beetje op weg te helpen.

Collins Musonye

Collins neemt al sinds 2009 deelgenomen aan het programma van de Flame Foundation. Het is een jongen met het syndroom van down. Sinds zijn start bij de Flame foundation is hij naar een special school (kostschool voor kinderen met een verstandelijke beperking) gegaan. Inmiddels is hij hier te oud voor en is er helaas geen goed vervolg meer voor hem. In Kenia bestaat helaas geen dagbesteding dus het was best even zoeken wat een goede oplossing voor hem zou zijn. Inmiddels hebben we besloten hem een koe te geven waar hij voor kan gaan zorgen. Het idee is dat de koe snel een kalfje gaat krijgen die verkocht kan worden waarna de koe ook melk gaat geven. Zijn moeder gaat hem helpen voor de koe te zorgen. Collins is heel trots op zijn koe en we hopen dat dit hem een beetje gaat helpen in zijn onderhoud te voorzien.