Nieuws uit Kenia

Zo vlak voor de kerstdagen willen wij u graag op de hoogte brengen van het laatste nieuws uit Kenia. We doen dat door even wat meer te vertellen over een aantal kinderen/jongeren in het Flame-programma.

Fredrick Kagali is een van de eerste Flame-kinderen die de volledige opleiding tot elektricien aan de Mago Youth Polytechnic heeft doorlopen. Hij wacht nu in spanning de resultaten van zijn laatste examens af. Wij hebben hem veel succes gewenst en kijken uit naar de hopelijk positieve examenuitslag. Tijdens de laatste workshop spraken we hem overigens nog over zijn examens. Hij gaf aan dat de examens redelijk waren en dat hij zijn uiterste best heeft gedaan.

Susan Njeri had veel last van jiggers (zie ook bericht ‘luizen en vlooien’). Samen met een welzijnswerker hebben we ingegrepen. De verpleegkundige van Mogo Care en Sabatia Health heeft goed werk geleverd en Susan Njeri en haar familie de juiste medicatie gegeven. Susan en haar familie genezen nu goed. Ze kan haar schoenen weer aan en deed heel actief mee tijdens de laatste workshop.

De laatste workshop voor tieners stond in het teken van adviseren en begeleiden.

Shaleen Alivitsa vertelde tijdens een van de counsellinggesprekken dat haar vriend studeert aan de universiteit. Hij stimuleert haar om hard te studeren zodat ze wellicht straks ook bij hem aan de universiteit kan studeren.

Patrick Mageso gaf aan dat hij hoopt dat zijn leven op het juiste moment de juiste wending neemt. Op dit moment staat zijn hoofd alleen naar studeren, maar als hij naar de universiteit gaat hoopt hij wel een vriendin te krijgen.

Wellington Mwashi is heel enthousiast dat hij nu op Mago Youth Polytechnic zit en hij is blij met zijn opleiding tot timmerman. Hij gedraagt zich steeds verantwoordelijker en zorgt voor zijn broertjes en zusjes als zijn ouders weg zijn. Tijdens de vakantie wordt hij geacht een soort stageplaats te zoeken. Hij klopte zelf bij ons aan voor begeleiding. Ik heb hem beloofd hem te helpen zoeken – samen met zijn leraar – naar een plek in Mago of Shamakhoko Markets, zodat hij in staat is na een stagedag naar huis te gaan. Hij is erg gelukkig en probeert zijn dromen waar te maken.

Merry Xmas