Ruth Mideva

 

Ruth is al ruime tijd werkzaam voor de Flame Foundation in Kenya. Hier haar verhaal:

Een kort verhaal over mijzelf
Het werk voor de Flame Foundation brengt mij veel vreugde. Dank jullie wel voor deze kans. Ik ben Ruth Mideva Kisanji. Ik ben geboren op 13 augustus 1980. Ik heb zowel de lagere school als de middelbare school afgerond. Ik ben een toegewijd christen.

FAMILIE

In het jaar 2000 trouwde ik met Vincent Oyigo en stichtte ik een gezin. We zijn nu met zijn zessen. Hieronder leest u meer over onze kinderen:

LAVIN LEEN LUNG’AHO is geboren op 13 november 2000. Ze is vorige maand 16 jaar geworden. Ze zit nu in de derde klas van de Moi Girls High School Vokoli en als God het wil zal ze die volgend jaar afmaken. Lavin droomt ervan om kinderarts te worden als ze haar opleiding heeft afgerond. Als klein meisje was ze vaak ziek en daarom heeft ze nu de wens om andere kinderen die ziek zijn te helpen.

VANNESAH LYLE IMALI is geboren op 25 januari 2005. Ze is nu 11 jaar. Ze zit in de zesde klas van de Mululu primary school. Als God het wil gaat ze volgend jaar naar klas zeven. Vanessa hoopt journalist te worden. Ze kijkt graag naar andere journalisten die het nieuws presenteren op televisie, schrijven voor de krant of het schoolnieuws presenteren op school. Zij doet dan ook mee.

ORGINE OYIGO is geboren op 7 juli 2007. Hij is 9 jaar oud. Hij zit in de vierde klas van de Mululu primary school. Hij wil graag oogarts worden als hij groot is. Dit komt omdat hij zelf een oogallergie heeft en hij graag kinderen met soortgelijke problemen wil helpen. Hij gaat volgend jaar naar klas vijf.

BLESSING MAKAMA is onze jongste. Hij is geboren op 26 maart 2010 en nu dus 6 jaar oud. Hij zit nu op de ‘kleuterschool’ en zal volgend jaar naar de eerste klas gaan. Hij gaat naar de Serve Academy School, maar zal volgend jaar samen met zijn broer en zus naar Mululu gaan, omdat zijn huidige school erg duur is. Hij wil graag onderwijzer worden, omdat hij het zelf heel fijn vindt om van zijn leraren te leren.

OVER MIJN OUDERS
Zoals ik eerder al eens heb verteld, ben ik (volledig) wees en werd ik opgevoed door mijn oma van moeders kant. Zij leeft nog en is inmiddels 86. Mijn moeder overleed aan borstkanker. Mijn oma moest mij alleen opvoeden en daardoor heb ik dingen moeten doorstaan waarvan ik hoop dat die andere kinderen bespaard blijven. Ik ging vaak naar school met een lege maag, zonder avondeten en zonder ontbijt. We hadden meestal geen zeep om ons gehavende schooluniform te wassen en we liepen op blote voeten naar school zonder trui om ons warm te houden. Als we ziek waren, hadden we geen medicijnen. We woonden in een traditioneel, met gras bedekt huis op een klein stukje grond en sliepen op de vloer. Het enige wat we hadden om ons ’s nachts tegen de kou te beschermen waren een paar sisal-zakken. Het leven was echt ondraaglijk, maar dankzij God overleefden we het.
Door de ervaringen in mijn jeugd groeide mijn verlangen om kinderen in moeilijke omstandigheden te helpen. Die kans kreeg ik bij de Flame Foundation waar ik met veel toewijding en de nodige zorgvuldigheid voor werk.

Ik vind het leuk om met deze kinderen te werken, ervaringen met ze te delen en een glimlach op hun gezichten te toveren. Ik geniet het meest van de momenten waarop ik jullie geschenken aan ze geef, en de momenten dat ik ze begeleid en van advies voorzie en ze in staat zijn om dat op te volgen; dat maakt ze blij en gelukkig. Als we tijdens een workshop met elkaar lunchen zie je een geweldige blijdschap die velen lang niet hebben gevoeld.
Als ik de kinderen bezoek op school, voel ik een band die zo sterk is dat hij vergelijkbaar is met die van een moeder.

God zegene jullie.