Uitleg rapporten

Deze informatie is voor sponsoren van een kind.

Aan het begin van de sponsoring, ontvangt u een een brief met een korte uitleg over de rapporten. Omdat we ons voor kunnen stellen dat u die brief niet meer heeft, maar we hier ook wel eens vagen over gehad hebben, plaatsen we deze info hier nog een keer:

Het schooljaar waarin een basisschool leerling zit wordt aangeduid met standard (afgekort: std). De klassen lopen van 1 t/m 8. Voorafgaand aan het basisonderwijs zijn 2 kleuterklassen (nursery). Het voortgezet middelbaar onderwijs hanteert de benaming form. Dit oplopend van form 1 t/m form 4.

I term, II term en III term zijn de schooltermijnen waarmee in Kenia wordt gewerkt. Een termijn bestaat uit 3 maanden school en wordt afgesloten met 1 maand vakantie. Oudere kinderen krijgen vaak tijdens deze vakantie ook nog les, maar dan in mindere mate.

De opmerkingen die een docent plaatst bij de rapporten kunnen soms een beetje ‘kort door de bocht’ zijn, maar dienen enkel om het kind te motiveren.

Iets anders dat voor u waarschijnlijk opmerkelijk is, is de positie van de leerling ten opzichte van de overige leerlingen uit zijn/haar klas. Iets dat gebruikt wordt om competitie binnen de klas te bevorderen.

De rapporten zijn per school verschillend. Dit zijn dus wat algemene opmerkingen, ter verduidelijking. Wij hopen dat het u daarmee lukt om de rapporten (beter) te begrijpen.